Ana Bjelica (©FIVB)
Ana Bjelica (©FIVB)

Ana Bjelica: Kad ostvarimo jednu pobedu, sve će da krene na bolje

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 22:24

Kapiten Srbije veruje da će reprezentacija da se podigne posle dva poraza

Dva poraza doživele su odbojkašice Srbije na otvaranju Lige nacija u Antaliji. Prvo od Amerike, a onda od Turske.

Šansu za prvi trijumf moraće da traže protiv Poljske i Kanade - na utakmicama koje se igraju u subotu i nedelju.

Izabrane vesti

Na duelu sa Turskom Srpkinje su osvojile prvi set, ali su u naredna tri bile daleko od pobede. Na krilima Melise Vargas i Ebrar Karakurt rivalke su lako došle do trijumfa.

"Juče je bio dobar meč, gde smo se do kraja borile. Danas kao da smo na momente odustajale... Ali, mislim da je to i normalno - s obzirom na to da je tek početak, druga utakmica", rekla je po završetku utakmice kapiten Srbije Ana Bjelica. "Kad ostvarimo jednu pobedu - sve će da krene na bolje. Osećaćemo se bolje... Turska je kvalitetna ekipa, pojačana sa Melisom Vargas, da ne pominjem ostale igračice koje imaju kvalitet - još pred njihovim navijačima u sjajnoj atmosferi. Na početku smo igrale dobro, posle smo male neke padove, vidi se da nam treba još zajedničkih treninga. Treba da nastavimo da se borimo, mi smo ovde i dalje favoriti, svi strepe pred meč sa nama. Ni Turskoj nije bilo svejedno u nekim trenucima. Nadam se da ćemo zadatke da odradimo bolje i da dođemo do pobede u sledećoj utakmici".

Protiv Amerike je prijem tokom većeg dela meča bio na visokom nivou, ali to nije bio slučaj protiv Turske.

"Imale smo mnogo uspona i padova", istakla je libero Teodora Pušić. "U prvom setu smo lošije krenule, ali kada je bilo potrebno igrale smo dobro. A u finišu smo bile najsmirenije, zaustavile smo Vargas kao glavnog napadača i osvojile smo set. U naredna tri nismo bili te sreće, imale smo velike oscilacije... Ipak je ovo još pripremni period, udigravamo se. Kad je trebalo nestajalo nam je snage. Sutra imamo dan pauze, to će nam koristiti da se dobro odmorimo i da se pripremimo za sledeću utakmicu".



tagovi

Ana BjelicaTeodora Pušićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara